Emma’s 1000 swingovers

Op zaterdag 16 juli 2022 heeft Atlas Outdoor lid Emma Brandes een extreme sport challenge gedaan voor het goede doel: 1000 swingovers! Daarnaast werd op deze dag onze nieuwe survivalbaan feestelijk geopend in Ritthem.

 

Opening nieuwe survivalbaan Atlas Outdoor

Emma deed 1000 swingovers
op zaterdag 16 juli 2022

Challenge gelukt!

Na een ontzettende spannende, bijzondere maar vooral mooie dag op 16 juli 2022 is op zaterdag 8 oktober het bedrag bekend gemaakt. Emma heeft met haar challenge 3500 euro opgehaald voor de stichting Vrienden Cliënten Emergis (VCE). De cheque werd uitgereikt door Rien Heijboer, voorzitter van de VCE.

Terugblik

Atlas Outdoorlid Emma Brandes, 22 jaar, gaat een extreme sport challenge doen voor het goede doel: 1000 swingovers op één dag! Dit is nog maar een paar mannen ter wereld gelukt (en nog geen enkele andere vrouw). Emma’s goede doel is Stichting Vrienden Cliënten Emergis.

Achter dit goede doel zit een mooi maar ook emotioneel verhaal van Emma. Zij heeft verschillende personen in haar omgeving die met psychische problemen te maken hebben gehad en daardoor heeft ze ervaren hoe belangrijk het werk van Stichting Vrienden Cliënten Emergis is. Met deze actie wil Emma ook laten zien dat je met de juiste mindset meer kunt bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Een mooie gelegenheid om op deze dag het nieuwe deel van de Atlas Outdoor survivalbaan officieel in gebruik te nemen.

Emma start haar actie op zaterdag 16 juli om 05.00 uur. De hele dag is er van alles te doen op het terrein van KV Atlas in Ritthem. Om 16.00 uur is de officiële opening van de baan, zodat iedereen daarna kan volgen hoe Emma haar 1000e swingover maakt.

Leuk weetje: 1000 swingovers staat gelijk aan een afstand van 6 km!

 

“1000 swingovers in maximaal 24 uur. Deze extreme challenge vraagt aandacht voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Kortom de kracht van sporten!”

Stichting Vrienden Cliënten Emergis

De stichting Vrienden Cliënten Emergis (VCE) biedt een helpende hand bij een nieuwe start. Dat betekent dat ze individuele cliënten (financieel) ondersteunen zodat ze weer wat makkelijker in de maatschappij kunnen meedoen. De VCE geeft bijvoorbeeld budget voor het inrichten of het opknappen van een woning, of voor een cursus die de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Wil je meer lezen over Stichting Vrienden Cliënten Emergis? Lees het verhaal op hun website.

Programma zaterag 16 juli

  • Om 05.00 uur opening en start challenge;
  • Van 05.00 tot 13.00 uur vrije in- en aanloop voor iedereen om Emma aan te moedigen;
  • Van 13.00 tot 16.00 uur sponsor challenges en workshops, meer info volgt via de website;
  • Van 16.00 tot 17.00 uur opening nieuwe baan Atlas Outdoor;
  • Vanaf 18.00 uur gelegenheid een hapje te eten, meer info volgt via de website;
  • Tussen 17.00 en 20.00 uur de, verwachte, GRANDE FINALE van Emma haar challenge!

Naast het programma van Emma hebben we ook een programma met leuke activiteiten voor de supporters opgesteld. Het volledige programma vind je door te klikken op onderstaande button. Let op: voor sommige onderdelen is aanmelden verplicht!

Atlas Outdoor Ritthem

Bekijk hieronder de techniek van de swingover. Benieuwd of jij dit ook zou kunnen? Kom een keer kijken bij Atlas Outdoor!

Houd deze pagina goed in de gaten voor updates en meer informatie over de challenge en de andere gebeurtenissen op die dag!

Media

  • Coördinator Hester Gesink op radio FM96 Walcheren over deze extreme sport challenge en de opening. Luister fragment.
  • Interview met Emma op radio FM96 Walcheren (17 mei). Luister fragment.
  • Interview met Emma op radio FM96 Walcheren (12 juli). Luister fragment.

Het verhaal van Emma

“Met de juiste mindset kan iedereen zijn eigen grenzen verleggen en persoonlijke groei behalen.”

Dit ben ik
Ik ben Emma Brandes, 22 jaar oud en woon in Middelburg. Overdag houd ik mij bezig als assistent accountant bij Rijkse Accountants & Adviseurs, maar eigenlijk doe ik niets liever dan sporten en mensen in beweging brengen. Zelf ben ik een sportfanaat en geef ik training bij de survivalbaan KV Atlas Outdoor.

Wat ga ik doen? 
Op 16 juli 2022 ga ik een extreme sport challenge, voor het goede doel: Vrienden Cliënten Emergis, aan in de sfeer van de survivalsport. Het heet namelijk de 1000 swingovers challenge. Tijdens deze challenge ga ik 1000 keer een touw klimmen, over een balk heen middels een koprol en weer naar beneden klimmen. Deze challenge is door maar enkele andere sporters volbracht. Tot nu toe in Nederland alleen maar door mannen, maar nog nooit door een vrouw!

Waarom deze challenge?
Deze challenge wil ik graag aan gaan, omdat sport een hele belangrijke rol speelt in mijn leven. Gedurende mijn jeugd en over de afgelopen jaren heb ik (zowel direct als indirect) een aantal heftige gebeurtenissen meegemaakt die invloed hebben gehad op mijn mentale gezondheid. Op een gegeven moment kwam ik tot het besef dat ik vaak ben weggerend van mijn gevoel en emotie. Op dat moment was ik ongelukkig met mijzelf. Hoewel sport altijd een uitlaatklep is geweest voor mij, was het op dat moment dat sport nog meer betekenis kreeg in mijn leven. Sport bracht mij niet alleen fysiek in beweging, maar ook op sociaal gebied. Het is een bindende factor, brengt mensen samen en brengt een goede sfeer met zich mee. Juist hierdoor heeft sport mij geholpen.

Ik wil niet alleen de eerste vrouw zijn die deze challenge succesvol volbrengt, veel belangrijker is dat ik met deze challenge wil laten zien dat met de juiste mindset, iedereen zijn eigen grenzen kan verleggen en persoonlijke groei kan behalen. Ik wil laten zien hoe krachtig sport is om mensen bij elkaar te brengen en hoe belangrijk het is om in beweging te blijven om zowel fysiek als mentaal gezond te zijn en te blijven.

Waarom Stichting Vrienden Cliënten Emergis?
Al het geld wat ik met dit evenement ophaal wil ik graag aan de Stichting Vrienden Cliënten Emergis (VCE) doneren, een grote speler in de zorginfrastructuur in Zeeland. Deze doelstelling vind ik persoonlijk heel belangrijk, omdat ik in mijn nabije omgeving ervaring heb met iemand die langdurig drugsverslaafd is geweest en psychische klachten heeft. Dankzij zorginstellingen zoals VCE heeft zij ondertussen een veilig woonplek en krijgt zij ondersteuning en zorg. Hoewel je als familie en vrienden zorg, steun en liefde wil geven aan jouw dierbaren, is het helaas niet altijd mogelijk om dit te doen of door te dringen tot jouw dierbaren. Het is hierom dat ik het harde besef heb gekregen van het belang van zorginstellingen zoals Stichting VCE om vele mensen een veilige plek te geven in onze maatschappij; een plek van zorg, steun en liefde en een kans te geven op een beter en gezonder toekomst. De doelstelling ligt daarom ook dicht bij mijn hart.

Sponsoren

 

TRAININGSTIJDEN

MAANDAG

Survivalrun 19:30 – 21:00

WOENSDAG

Jeugd van 8 tot en met 12 jaar 15:00 – 16:00
Survivalrun 19:30 – 21:00

VRIJDAG

Jeugd van 13 tot en met 17 jaar 18:30 – 19:30

ZATERDAG

OCR 10:00 – 11:00

OCR proef- en startende leden 11:00 – 12:00

ZONDAG

Vrije training in de ochtend voor Atlas Outdoor leden en wedstrijdlopers

CONTACT

Wil je meer informatie? Een keer komen meetrainen? Sponsor worden? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contact formulier of via info@atlasoutdoorritthem.nl!

14 + 13 =